HomeCategory

Su Yalıtımı

endustriyel-zemin-kaplama1
endustriyel-zemin-kaplama2
endustriyel-zemin-kaplama3
endustriyel-zemin-kaplama4
endustriyel-zemin-kaplama5

Endüstriyel Zeminler: Epoksi ve Poliüretan Arasındaki Fark Nedir?

 

Epoksi (EP) ve Poliüretan (PUR) zemin kaplamaları çoğunlukla dünya çapında endüstriyel zemin kaplamalarında kullanılmaktadır. Epoksi zemin sistemleri, ağır hizmet endüstrilerinde, depolarda, lojistikte ve ağır hizmet genel imalatında yaygın olarak kullanılmaktadır. Forkliftler gibi ağır araç hareketlerini içeren operasyonlar olduğunda, Epoksi zemin kaplamaları dikkate alınır. Genel olarak Epoksi zemin kaplaması daha serttir. Poliüretan döşemeye göre daha yüksek dayanıklılığa ve daha yüksek basınç dayanımına sahiptirler.

Öte yandan poliüretan zemin kaplamaları tipik olarak “daha yumuşaktır“. Daha esnektirler ve bu nedenle çizilmeye karşı daha dayanıklıdırlar. PUR döşeme, etkiyi epoksi döşemeden çok daha iyi emebilir. PUR döşemenin daha esnek olması nedeniyle, çok katlı otoparklar gibi daha esnek olan veya titreşimlere neden olan alt tabakalar için iyi bir seçimdir. PUR kaplamanın esnekliği, beton (alt tabaka) çatlaklarının kaplama boyunca hareket etmesini ve üst yüzeyde görünmesini önlemek için bir su yalıtım tabakası görevi de görebilir.

Kimyasal maruziyet söz konusu olduğunda, Poliüretan zemin kaplaması, özellikle zeminin laktik asitlere ve diğer meyve asitlerine maruz kaldığı süt, süt ve içecek üretimi gibi gıda endüstrilerinde daha iyi bir seçenektir. Bununla birlikte, zemin akü asitlerine (sülfürik asitler) maruz kalırsa, Epoksi zemin kaplaması daha iyi bir seçim olacaktır. Kimyasal maruziyetle ilgili önemli bir not, kaplamanın rengini değiştirebilmesidir. Zemindeki herhangi bir kimyasal sızıntının veya maruz kalmanın, çevreye zarar verebilecek penetrasyon ve hasardan kaçınmak için mümkün olan en kısa sürede giderilmesi gerekir. Tesiste kullanılan kimyasalların cinsleri önceden anlaşılarak doğru zemin kaplama sistemi önerilebilir.

İzobedel PUR kaplama malzemeleri nem varlığına karşı çok daha hassastır.

Bir PUR döşeme malzemesinin uygulanması sırasında oluşabilecek herhangi bir yoğuşma, zemin nemi veya aşırı yüksek nem, üst yüzeyde kabarcıklar, kabarcıklar, küçük delikler ve kırışıklıklar açısından ağır hasarlara ve ayrıca beton alt tabakadan ayrılma sorunlarına neden olabilir. Epoksi zemin kaplama malzemeleri de neme karşı duyarlıdır ancak PUR döşeme malzemeleriyle kıyaslandığında çok fazla değildir.

PRR döşeme malzemeleri genellikle epoksi döşeme malzemelerinden daha hızlı kürlenir. Bir projenin kısa sürede teslim edilmesi gerekiyorsa, PUR döşeme düşünülebilir. Ancak, PUR zemin kaplama malzemelerinin uygulanması, daha hızlı kap ömrü nedeniyle deneyimli uygulayıcılar gerektirir. PUR döşeme malzemesi genel olarak biraz daha pahalıdır. Piyasada birçok endüstriyel zemin kaplama ürünü bulunmaktadır. Fiyatın her zaman tek faktör olmadığını, daha çok tesis ve / veya amaçlanan amaç için doğru malzeme türünü düşünmekle ilgili olduğunu anlamak önemlidir.

Döşeme projesi ihtiyaçlarınız için ücretsiz danışmanlığa ihtiyacınız varsa İzobedel’e yazın 

polyurea-zemin-kaplama5
polyurea-zemin-kaplama6
polyurea-zemin-kaplama7
polyurea-zemin-kaplama8
polyurea-zemin-kaplama9
polyurea-zemin-kaplama10

Polyurea Zemin Kaplama

Günümüzün son derece dayanıklı ve çekici kaplamalarıyla, sahiplerin çıplak beton zeminlere razı olmaları gerekmez. Püskürtme veya roll-on kaplamalarımız hem bodrum, banyo veya aile odası zemininde hem de dışarıda bir sundurma veya verandada, hatta bir garaj zemininde uygulanabilir. İzobedel ürünleri, yaya ve tekerlek trafiğine ve kimyasallara karşı dayanıklılık ekleyerek hem ticari hem de endüstriyel zeminler için mükemmel çözümdür. Bunlar arasında kongre merkezleri, kurumlar, depolar, fabrika katları, restoranlar ve çok daha fazlası bulunmaktadır. Endüstriyel Zemin Kaplama Uygulamaları hakkında daha fazlasını okuyun .

Beton zemin kaplamaları sorunları çözer ve yıllarca süren faydalar sağlar. bunlardan bazılarını sayarsak;

  • Yüzey hasarının önlenmesi
  • Hasar için onarım
  • Kimyasal direnç
  • Hava direnci
  • Dekorasyon
  • Su yalıtımı
  • Kaymaz, kayma direnci

Özellikle beton zeminler için tasarlanmış, profesyonel olarak uygulanan, roll-on kaplama ürünleridir. Garajlar, teraslar, yürüyüş yolları, yükleme rampaları, fabrikalar ve depolar için mükemmeldir. Çatlamış veya kabarmış betonla mı karşılaştınız? Sorun değil.

İzobedel PUR onarım, yeniden kaplama ve daha fazla bozulmayı önlemek için gereken tüm araçlara ve ürünlere sahiptir.

Betonun düzeltilmesi hakkındaki blogumuza göz atın ve elektrikli fırça bıçakları kullanarak dayanıklılığı test eden  YouTube videomuzu izleyin .İzobedel PUR ürünleri su geçirmez bir bariyer oluşturur . Bu, işlenmemiş dış beton zeminleri hava şartlarından korur. İçeride, sele eğilimli bodrumlar ve köpek kulübeleri veya anaokullarının zeminleri gibi aşırı yıkamaya maruz kalan odalar, suyun duvarın arkasına sızmasını ve bakteri veya küf üremesini önlemek için duvarlara kısmen püskürtülebilir. Beton ıslakken kaygandır. İzobedel PUR kaplamalara kaymaz, kaymaz bir yüzey sağlamak için dokulu bir yüzey püskürtülebilir . Bu özelliği geliştirmek için kuvars renk çipleri ve kum gibi partiküller eklenebilir. Veya istenirse İzobedel, temizlenmesi çok kolay olan daha zengin bir görünüm için yüksek parlaklığı koruyan ürünlere sahiptir.

 

Polyurea Ahşap Kaplama

Betonda olduğu gibi, İzobedel poliüretan ve üzerine profesyonel olarak püskürtülmüş poliüre ürünler, ahşap zemin yüzeylerini onarmak ve korumak için mükemmel bir seçimdir. Bunlar, sundurmalar ve güverteler gibi dış mekanlarda ve konut veya ticari amaçlı iç mekanlarda uygulanabilir. Dış mekan ahşap yüzeyleri , hava nedeniyle eğilme, çürüme, parçalanma ve solma tehdidi ile benzersiz zorluklara sahiptir. Ahşabı her yıl temizlemek, yeniden cilalamak veya eski haline getirmek kadar sinir bozucu bir şey yoktur. İzobedel ile yüzey bir kez işlenir ve hava koşullarına dayanıklı, su geçirmez bir bariyer sağlar. Ahşap yüzeylerin sürekli bakım maliyetlerini nasıl kaplayacağınızı ve ortadan kaldıracağınızı okuyun .

İçeride bulunan ahşap tahta zeminler, dış ortamla aynı çevresel sorunlara maruz kalmaz, ancak yine de zorluklar yaratır. Çöküyor ve çiziyorlar ve kir biriktiren tahtalar arasında boşluklar var. Yıllar geçtikçe parlak parlak bir görünüm veren ince kaplama matlaşır ve kirlenir.

Eski ahşap zemini kazımayın. İzobedel ile yeniden cilalama, ahşabı olduğu gibi bırakır ve zemini değiştirme veya kaplama ihtiyacını ortadan kaldırır. Yeniden cilalanmış dikişsiz yüzey çökmez, çizilmez, sıvıları emmez veya parçalanmaz. Ayrıca, temizlenmesi daha kolaydır ve bu, özellikle ticari bir ortamda iyi bir haber.

Gelişmiş Polyurea Su Yalıtım ve Kaplama Sistemleri

Polyurea kaplama teknolojisi, su yalıtımı ve koruyucu kaplama uygulamalarında kullanılan geleneksel olanlardan daha yeni ve gelişmiş bir sistem oluşturmaktadır.

Ancak bu yeni bir teknoloji değil. Aslında, neredeyse otuz yıldır kullanılıyor ve kullanılıyor.

Teknoloji, bir izosiyanat bileşeninin amino  karışımı ile reaksiyonuna dayanmaktadır. İzosiyanat aromatik veya alifatik bileşimde olabilir. Bu reaksiyon hızlıdır, birkaç saniye içinde tamamlanmaya başlar, bu nedenle uzman bir uygulama ekibi tarafından özel karıştırma ve uygulama ekipmanı kullanılmasını gerektirir.

 

Tüm Polyurea bazlı ürünlerin önemli avantajları-özellikleri

 

  • Ultra hızlı kürleşme. Hizmete veya daha sonraki işlemlere dönüş, geleneksel kaplamalardan çok daha hızlı gerçekleşir. Jel süresine saniyeler içinde ulaşılır ve birkaç dakika sonra yaya trafiğine izin verilir, böylece tesis bir günden daha kısa sürede tekrar kullanılabilir hale gelir.
  • Etkileyici kimyasal direnç ve uzama, gerilme mukavemeti, yırtılma mukavemeti, aşınma direnci ve çatlak köprüleme yeteneği gibi olağanüstü mekanik özellikler . Ulaşılabilir fiziksel özellikler söz konusu olduğunda neredeyse hiçbir kaplama Polyurea ile karşılaştırılamaz.
  • Uygulama sırasında neme duyarsızlık. Polyurea hidrolitik olarak stabildir, bu nedenle bağıl nem veya artık nemin yapışma veya kaplama performansı üzerinde çok az etkisi vardır veya hiç etkisi yoktur. Sıcaklık değişimlerine karşı termal kararlılık. Hava değişiklikleri kaplama performansını veya yapışma
  • özelliklerini neredeyse hiç kaybetmez.
  • Solventsiz ,% 100 katı formülü içerir. Polyurea ürünleri çevre dostu olarak kabul edilir.
  • Özel iki bileşenli, yüksek basınçlı ve sıcaklık püskürtme makinesi ile hızlı uygulanır .
  • Sertleştikten sonra monolitik, eksiz membran. Polyurea membranlar, ağır mekanik veya kimyasal yüklere bile yüksek dirence sahiptir. Ayrıca bu membranlar buhar geçirgendir ve nem birikimini önler.
  • Dikey ve eğimli yüzeylere de uygulanabilir. Karmaşık mimari yapılar ve detaylar, sarkmadan hemen hemen istenilen her kalınlıkta kaplanabilir.
  • Tek geçişte nispeten sınırsız uygulama kalınlığı .
  • Çok çeşitli yüzeylere (beton, metaller, ahşap vb.) Yüksek nem ve aşırı sıcaklıklarda bile iyi yapışma .

Not
Tüm Polyurea membranlar UV radyasyonuna maruz bırakılmamalıdır. Bu durumlarda, İzobedel PUR  gibi son kat olarak UV’ye dayanıklı bir koruyucu kaplama önerilir.

 

İZOBEDEL’İn Polyurea ürün yelpazesi

İZOBEDEL PUR 410

Aromatik, izosiyanat prepolimer ve bir amino reçine arasındaki reaksiyondan türetilen , iki bileşenli, sıcak püskürtme uygulanan, saf poliüre membran, yüksek dirençli % 100 saf poliüre. Ağır araç trafiğine ve yüksek kimyasal strese maruz zeminlerde koruyucu kaplama olarak kullanım için idealdir.

    

 

 

 

UYGULAMA ALANLARI

  • Endüstriyel zeminlerde, otoparklarda, hafif ve ağır araç trafiğinde, oto tamir atölyelerinde, kamyon römorklarında, su depolarında ve sıhhi tesisat tesisatlarında, atık su ve biyolojik atık su arıtma tanklarında, çökeltme tanklarında, yüzme havuzlarında, akvaryumlarda, dinlenme alanlarında elastomerik koruyucu kaplama olarak zanaat işletmeleri, depolar vb.
  • Köprüler, tüneller, endüstriyel alanlar, düz çatılar, balkonlar ve teraslarda açıkta kalan su yalıtım membranı olarak.

İZOBEDEL PUR 

Aromatik, izosiyanat prepolimer ve amino reçine arasındaki reaksiyondan türetilen , iki bileşenli, sıcak püskürtme uygulanmış, saf poliüre membran, yüksek elastik % 100 saf poliüre. Titreşim veya yapısal hareketlere maruz kalan yüzeylerin su yalıtımı ve korunması için idealdir.

UYGULAMA ALANLARI

  • Düz çatılarda, balkonlarda ve teraslarda, metal çatılarda veya metal köprülerde, su depolarında, atık su ve biyolojik atık su arıtma tanklarında, çökeltme tanklarında, yüzme havuzlarında, akvaryumlarda vb. Açıkta olmayan su yalıtım tabakası olarak.
  • Endüstriyel zeminlerde, depolarda, rekreasyon alanlarında, zanaat işletmelerinde, otoparklarda ve trafik alanlarında, oto tamirhanelerinde, kamyon römorklarında vb. Elastomerik koruyucu kaplama olarak.
  • Çok düşük sıcaklıklara veya büyük sıcaklık değişikliklerine maruz kalan endüstriyel buzdolapları ve soğuk hava depoları alanlar için uygundur.
  • Poliüretan köpüğün su yalıtımı ve korunması için uygundur.
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama-4
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama5
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama6
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama7
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama8
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama9
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama10
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama11
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama12
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama13
sprey-polyurea-araç-kasa-kaplama-360x240

Polyurea Araç Kaplama

 

Polyurea , keşfedildiği 1980’lerden beri endüstriyel kaplama malzemelerinin önemli bir parçası olmuştur. Amerika’da geliştirilen bu teknoloji Asya’da hızla yayılmış ve bu trendi Avrupa takip etmiştir.

Poliüre malzemeler, poliaminlerin ve amin esaslı zincir uzatıcıların aromatik veya alifatik izosiyanat prepolimerlerle reaksiyonu ile elde edilen elastomerik yapılar olarak tanımlanır. Poliüre malzemeler, amin ve izosiyanat bileşenleri arasındaki yüksek reaktivite nedeniyle saniyeler içinde oluşur ve düşük sıcaklıklarda bile hızla kürlenebilir. Hızlı kürleşen profili sayesinde poliüre, dik yüzeylere uygulanarak defalarca tekrar kaplanarak gerekli kaplama kalınlığını elde edilir. Monolitik, su geçirmez yüzeyler oluşturur. Polyurea malzemeler yüksek sertlik ve esneklik göstermeleri, kimyasallara, suya, hava koşullarına ve aşınmaya karşı üstün direnç göstermeleri nedeniyle tercih edilen kaplama ürünleridir. Ek olarak, onları çevre dostu kaplama malzemeleri yapan uçucu organik bileşikler (VOC) içermezler. 1

Polyurea kaplamalar genellikle beton ve çelik gibi yüzeylerde korozyon ve aşınma direncini artırmak için kullanılır. Uygulama alanları yollar, köprüler, otoparklar, çeşitli endüstriyel yüzeyler, borular, çatılar, ticari araç kaplamalarından havuzlara ve içme suyu depolarına kadar uzanmaktadır.

Poliüre malzemeler, hızlı kürleşen profilleri sayesinde yüksek basınç (160-170 bar) ve sıcaklıkta (70 ° C-80 ° C) çalıştırılabilen özel püskürtme ekipmanlarının kullanılmasını gerektirir. Poliüre için özel bir püskürtme makinesinin kullanılması ilk bakışta bir dezavantaj gibi görünse de çok geniş alanların kısa sürede kaplanması avantajlıdır.2

Ayrıca yüksek reaktivite, nem toleransı, düşük sıcaklıkta kürleme kabiliyeti, mükemmel fiziksel ve kimyasal özellikleri gibi poliüre malzeme özellikleri, onları diğer poliüretan esaslı kaplama malzemelerine göre de üstün kılmaktadır.3 Ayrıca, poliüre diğer kaplama malzemeleri arasında en uzun hizmet ömrüne sahiptir. . Geniş uygulama sıcaklığı aralığı, farklı yüzeylere mükemmel yapışması, ısıya ve darbelere karşı yüksek direnci, farklı hava şartlarına dayanıklılığı nedeniyle en çok tercih edilen kaplama malzemesidir.

gemi-isi-ve-su-yalitimi1
gemi-isi-ve-su-yalitimi2
gemi-isi-ve-su-yalitimi3
gemi-isi-ve-su-yalitimi4
gemi-isi-ve-su-yalitimi5
gemi-isi-ve-su-yalitimi6

Gemi Su Yalıtımı

Gemi Su yalıtımı söz konusu olduğunda firmamızın siz değerli müşterilerimize sunmuş olduğu ürün ve hizmetler doğrultusunda oldukça kaliteli olanaklara sahip olabileceğinizin altını çizerek yazımıza başlayalım. Gemi su yalıtımı günümüzde en çok önemsenen konulardan bir tanesidir ve gün geçtikçe artan teknoloji söz konusu olduğunda gemi su yalıtımı gibi oldukça önemli konuların hacmi de gündemde kendisine gerektiğince yer bulmuştur diyebiliriz. İzolasyon konusu hassas bir konudur ve doğru bir şekilde izole edilemeyen mekanlarda ses, su veya ışık sızması gibi kullanıma bağlı olarak oluşan sızıntılar beraberinde büyük ve sorunlar getirebilmektedir ve bu yüzden izolasyon konusunda gerek kaplaması gerek ise kullanılan malzeme kalitesi konusunda oldukça titiz davranılması gerekmektedir.

 

Kullanım

Gemi su yalıtımı konusuna ayrı bir parantez açmamız gerekir ise polyurea ve poliüretan kullanımları ile su yalıtımlarını %100 oranında sağlamakta olduğumuzu belirtelim. Dış koşullara inanılmaz derecede dayanıklı olan polyurea malzeme esneklik bakımından da oldukça yeterli olduğundan dolayı birçok izolasyon malzemesine göre daha fazla tercih edilmektedir. Polyurea malzemelerimizi kullanım alanlarınıza göre şekillendirebilmektesiniz. İsterseniz gemi içerisinde kullanabilirsiniz isterseniz birer suda kalan kısımlarda kullanılmaktadır bu durum tamamen size kalmıştır. Fiyat oranlarımız hakkında etik olmadığından dolayı yazımızda bilgi verememekteyiz fakat gemi su yalıtımı konusu tamamen el ve beden gücüne dayalı olduğundan dolayı bir işçilik ücretimizin de malzeme ücretlerimize eklendiğinin bu noktada altını çizmemiz sizler açısından faydalı olacaktır.

 

Firma olarak bizler siz değerli müşterilerimize yalıtımlarınız konusunda kesin ve net çözümler üretebilmenin bir yandan gururunu taşırken bir yandan da sizlerden gelen olumlu yorumlar sonucunda bu işte ne kadar iyi olduğumuzu bir kez daha anlayıp bunun mutluluğunu da bir yandan taşımaktayız. Hal böyle olunca siz değerli müşterilerimizin memnuniyetlerini en üst seviyede tutabilmek için firma içerisinde aldığımız kararlar, attığımız adımlar ve uyguladığımız yeni fiyat politikalarını tamamen sizlerin memnuniyetini arttırmak için yapmaktayız ve bu yolla izolasyon konusunda piyasadaki en güvenilir ve en profesyonel firmalardan biri olmayı amaçlamaktayız.

 

GEMİ YALITIMI

Gemi yalıtımı denilince akla gelen her türlü denizdeki taşıtların ısı yalıtımı uygulamalarında, okyanus tipi balıkçı gemileri ile balıkçı teknelerinin balık saklama alanlarının ısı yalıtımı uygulamalarında Sprey Poliüretan Köpük vazgeçilmezdir.

 

Gemi yalıtımı nasıl uygulanır;

Sprey Poliüretan Köpük’ün uygulandığı yüzey formu önemsizdir. Bu nedenle Uygulama sprey veya enjeksiyon (özellikle okyanus tipi balıkçı gemilerinde iki cidar arasına) yöntemleri ile uygulanabilir.

 

Deniz taşıtları yalıtımı uygulama avantajları:

Asit, baz ve tuzlu ortamlara dayanıklıdır. Bakteri ve haşere barındırmaz, koku yapmaz, balık ile temasında sağlık açısından hiçbir sakınca ihtiva etmez. Sprey Poliüretan Köpük çürümez, uzun ömürlü ve çevre dostudur.

havuz-su-yalitimi1
havuz-su-yalitimi2
havuz-su-yalitimi3
havuz-su-yalitimi4
havuz-su-yalitimi5

Havuz su yalıtımında polyurea uygulaması

havuzların su yalıtımlarının kusursuz ve sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Polyurea kaplama malzemesi, açık ve kapalı havuzların su izolasyonunda büyük avantajlar sunmaktadır. Uzun yıllar kullanılabilmen bu kaplama malzemesi havuzlarda karşı karşıya kalınan sorunları tek başına minimum seviyeye indirmektedir. Mevcut imkanlarla havuz inşası ve havuzların korunması genellikle yapı sektörünün en zor işlemlerinin başında gelmektedir.

Ancak havuz yapımında mekanik bölümler dışında doğru yalıtım ve yüzey kaplaması tercih edildiğinde, ayrıca titizlikle uygulandığında tüm olumsuz şartlar ortadan kalkmaktadır. Havuz tasarımında betonarme uygulamasından tesisat ve mekanik kurulumlarına kadar tüm su akış kısımlarının ve fıskiyelerin kaliteli su izolasyon malzemesi ile kaplanmalıdır. En doğru kaplama yöntemi de havuz su yalıtımı (polyurea) olarak öne çıkmaktadır.

 

KULLANIMI

Polyurea havuz su yalıtımı, havuzlara kusursuz bir şekilde su izolasyonu sağlamaktadır. Bu kaplama uygulaması, havuzun betonerme kısmının korozyona karşı korunmasını da sağlamaktadır. Polyurea yalıtım yapılan havuzlarda, farklı renk seçeneği avantajı vardır. Ayrıca mimari estetik de sağlamaktadır.Havuz su yalıtımı (polyurea) uygulaması, su izolasyonundaki geliştirilen en son teknolojidir.

İzobedel Firmamız, bu en son teknolojiyi uygulayarak her tür havuzlardaki su yalıtımını kusursuz bir şekilde sağlamaktadır. Polyurea uygulaması havuzlarda yüzde yüz koruma sağlamaktadır. Yaptırılan ve üzeri fayans ya da seramikle kaplatılan havuzlarda belli bir süre sonra su sızıntılarının görülmesi olasıdır. Bu durumda su sızıntısının olduğu yer tespit edilerek o bölge aynı malzeme ile onarılabilmektedir ancak bu, geçici bir çözümdür. Su sızıntı içeriden yürümeye devam etmektedir ve bir süre sonra sızıntı yeniden gün yüzüne çıkmaktadır. Polyurea havuz su yalıtımı yapıldığında sorun kalıcı olarak ortadan kalkmaktadır.

Havuz su yalıtımı (polyurea) uygulamasında ek yer olmamaktadır.

Bu nedenle suyun kaçabileceği en küçük bir nokta bile oluşmamaktadır. Polyurea, havuzda meydana gelen su sızıntılarına karşı kalıcı çözüm getirmektedir. Ayrıca polyurea malzemesi esnektir ve su basıncına karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Firmamız, polyurea havuz su yalıtımı konusunda uzman personeli ve kaliteli kaplama malzemeleri ile profesyonel uygulamalar gerçekleştirmektedir. Hizmet almak için firmamıza telefon ya da e-mail ile ulaşmak yeterlidir.

polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi5
polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi6
polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi7
polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi8
polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi9
polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi10
polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi11
polyurea-temel-isi-ve-su-yalitimi12

Temeller Nasıl Yalıtılır?

 

Temelleri düşündüğümüzde, çoğumuz muhtemelen basit şerit veya hendek dolgu versiyonlarını hayal ederiz – burada beton ve blok yapı temelleri yalnızca dış ve iç yük taşıyıcı duvarların altına yerleştirilir. Ancak yalıtım stratejinizi düşünüyorsanız, kullandığınız zemin kat tipini de hesaba katmanız gerekir. Örneğin, zemin taşıyıcı levhaların, uygun şekilde sıkıştırılmış sert ve kum perdelerinden oluşan kendi temeli olmalıdır. Bu arada, ister ahşap ister beton olsun, asma zeminler doğrudan evin dış duvarları ve temelleri tarafından destekleniyor. Böylece her şey aynı termal elementin parçası olur.

Enerji verimliliği

1980’den önce inşa edilen neredeyse tüm evlerin zeminleri soğuktur. Destekleyici topraktan ısı kaybı düşünülmedi ya da daha da kötüsü,
asılı yapılardaki boşluklar nedeniyle aktif cereyan var. Açıkçası, standartlar o zamandan beri önemli ölçüde değişti – ancak beklentilerimiz de değişti. Şimdiki trend, yerden ısıtmanın üstüne yerleştirilmiş ahşap, taş veya porselen zeminler , böylece ayağımızın altında rahat bir his uyandırabiliriz; ve bu otomatik olarak daha iyi yalıtıma ihtiyacımız olduğu anlamına gelir.

Bunu yerine koymak, yenilemeciler için zor olabilir, ancak sıfırdan kendi kendilerini inşa eden insanlar için pek çok seçenek var.

Bina Yönetmelikleri, temeller yoluyla ısı kaybı için hedef U değerleri belirler. En yaygın çözümler tipik olarak yaklaşık 0,14 ila 0,18 W / m2K’dir, ancak geri döndürmez kilit 0,25 W / m2K’dir. Ayrıca, kendi kendine inşaat yapanların çoğunun geliştirmeye çalışacağı minimum hava geçirmezlik standartları (saatte 10 hava değişimi) vardır.

Genel olarak, bu, duvar ve çatı kumaşının yalıtımındaki iyileştirmeleri baltalayabilecek cereyanlı ev temellerine karşı artan hoşgörüsüzlüğümüzü göstermektedir. Bu nedenle, zemin ve temelin termal detaylandırılmasının hemen yapılması, binanın genel performansında oynayacağı büyük bir rol olduğu düşünülmektedir.

Zemin taşıyıcı levhalar ve hendek dolgu temelleri

En yaygın temel türü, hazır betonla tamamen doldurulmadan önce uygun şekilde derin ve geniş bir hendek kazıldığı hendek dolgusudur. Bu yaklaşım, genellikle uygun şekilde sıkıştırılmış sert bir alt tabanın üstüne 100-150 mm kalınlığında yerinde dökülen beton formunu alan zemin yapısı için bir zemin taşıyıcı levhayla ortaklaşa kullanılır. Bu kurulum, levhanın çevre duvar temellerinden bağımsız olduğu anlamına gelir, bu nedenle yalıtım, zemin kat yapısının altına veya üstüne dahil edilebilir.

Her iki senaryoda da, uygulanan yüklere dayanabilmesi için yalıtım türü uygun bir yoğunluğa sahip olmalıdır. Aynı zamanda, düşük su emme özelliklerine sahip olması ve ayrıca genel olarak kirletici maddelere dirençli olması gerekecektir, özellikle de parçalarının veya tamamının neme dayanıklı bir membranın (PUR) altında olabileceği yerlerde. Bu nedenle en yaygın olarak kullanılan ürünler, genişletilmiş stiren boncuklardan kalıplanan genişletilmiş polistirendir (SPF); veya homojen bir hücresel köpük olan ekstrüde polistiren (SPF).

İzolasyonu beton levhanın üzerine yerleştiriyorsanız, performansı artırmak için entegre bir folyo arkalığa sahip poliizosiyanürat (PUR) sert levhalar kullanmayı da düşünebilirsiniz. Siz veya tasarımcınız yalıtım detayını ve türünü her belirlediğinizde, kullanmayı planladığınız ürünün bu uygulama için uygun olduğundan emin olmak için üreticinin teknik kılavuzunu takip etmeniz çok önemlidir.

PUR ve özellikle bazı (SPF), nemli koşullarda (yani yer altı) kurulduğunda kimyasal saldırılara daha duyarlı olduğundan, genel yalıtım için asla bir sipariş vermeyin veya spesifikasyonu elde etmek için bir satıcıya güvenmeyin.

Yukarıda bahsedilen her üç yalıtım ürünü de enerji performansları açısından farklılık göstermektedir; SPF termal olarak en az dirençli iken, (PUR) en iyi performansı sunar. Tipik olarak, döşeme altı kurulumu için yaklaşık 150 mm SPF yalıtımına ihtiyacınız olabilirken, döşeme üstü kurulumu 100 mm PUR olabilir – ancak tam derinlik, hedeflediğiniz enerji verimliliği seviyesine bağlı olacaktır. Pek çok iyi organize edilmiş ve yetenekli inşaatçı, ikincil bir zemin şapına olan ihtiyacı ortadan kaldırdığı için, yüzdürülmüş beton levhanın altındaki yalıtımı tercih eder. Diğerleri, inşaat çalışmaları sırasında bir miktar yüzey hasarı alacağını tahmin ederek önce döşemeyi dökmeyi tercih edebilir, daha sonra üst yapı hava geçirmez olduğunda (yerden ısıtmayı da içerebilen) bir şap ile bitirebilir.

Her iki durumda da, döşeme / tabla kenarındaki termal köprülemeyi ortadan kaldırmak çok önemlidir. Bu tipik olarak, aynı rijit yalıtıma sahip ince bir dikey şeridin (genellikle 25-50 mm kalınlığında) dış duvar ile levhanın veya şapın çevresi arasına yerleştirilmesiyle yapılır. Buradaki fikir, bu küçük yalıtım desteğinin, ısının duvarın tabanından kaçma potansiyelini azaltmak veya ortadan kaldırmak için dış duvarı karşılamasıdır. İkincisi iç yüzünde yalıtılırsa, bunu yapmak kolaydır, ancak termal korumanın yalnızca boşlukla sınırlı olduğu durumlarda daha azdır.

Bu durumlarda, geleneksel bir çözüm, boşluk yalıtımını zemin seviyesinin altına taşımak ve neme dayanıklı tabakanın (PUR) altında uygun bir basınç dayanımına sahip AAC (otoklavlanmış gaz beton) blok yapısını kullanmaktır.

Asma beton zeminler

Bu tip zemin yapısı, zemin dengesizliğinin başka türlü toplu kazı ve yeni, uygun şekilde sıkıştırılmış sert malzeme ile doldurmayı gerektirebileceği durumların üstesinden gelmek için geliştirilmiştir. Bu tür bir durumla karşılaşırsanız, sorunlu alan üzerinde köprü kurmak ve belki de temel çukurlarınızı telafi etmek için biraz daha derin kazmak genellikle daha uygun maliyetli olacaktır. Ön gerilmeli beton kirişler en yaygın seçenektir. Bunlar, temel blokları arasında 4 m’ye kadar olan açıklıklar ile baş edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Daha sonra iki yoldan biriyle yalıtılabilirler.

Birincisi, beton kirişlerin kenarlarındaki önceden şekillendirilmiş çıkıntılara oturarak düz bir yüzey oluşturmak için standart havalandırılmış (termal) beton bloklar kullanmaktır. Bu noktada homojen hareket eden yapısal bir zemine sahibiz.

polyurea-teras-yalitimi6
polyurea-teras-yalitimi7
polyurea-teras-yalitimi8
polyurea-teras-yalitimi9
polyurea-teras-yalitimi10

Düz bir çatı üzerinde kullanılabilir alan sağlamak, birçok bina türü için çekici bir öneridir. Daire ve apartmanlarda yaşayan insanlar için balkon, zemin katta bulunmadan bir dış alana erişimin bir yoludur. Bu arada teraslar, daha büyük konutlara ve ticari alanlara hizmet edebilir ve çeşitli kullanımlar için sert peyzajlı bir toplanma yeri sağlayabilir. Balkonların ve terasların yaşanabilir bir alan üzerine oturduğu yerlerde, binanın termal zarfının bir parçasını oluştururlar. Ara sıra bakım erişiminden daha fazlası için kullanılmalarıyla ilişkili ek yükü taşırken, enerji verimliliği hedeflerini karşılamak için uygun şekilde yalıtılmalıdırlar.

Yapısal ahşapların üzerine döşenen yalıtım ile sıcak bir çatı tasarımı, soğuk çatı tasarımına tercih edilen seçenek olmaya devam ediyor. Sıcak bir çatı, çapraz havalandırmaya ihtiyaç duymaz ve doğrusal termal köprülemeyi ele almak için diğer elemanlarla birleşim noktalarında daha iyi detaylandırma sağlar.

Yalıtım UK poliizosiyanürat (PUR) köpük levhalar hafiftir, kesilmesi ve kullanılması kolaydır ve düz çatı alanlarını hızlı ve verimli bir şekilde yalıtmak için kullanılabilir. Halihazırda yüksek bir basınç dayanımı sunsalar da, balkonlar ve teraslarla ilişkili dinamik yaya trafiği yüküne direnmek için, tahtaların üstüne ilave bir kontrplak tabakası yerleştirilmesi önerilir.

Yalıtımın altındaki yapısal ahşap güverte gibi üst kat tabakası minimum 18 mm kalınlığında olmalıdır. Ek katman, yalıtımı hasardan korur, dekoratif çatı kaplamasının ağırlığını ve ekstra yaya trafiği yükünü yalıtım katmanı boyunca daha eşit olarak yayar.

 

Su Yalıtımı (Yürüyen) Teras Çatılar (Isı Yalıtımlı) Gevşek beton parçacıkları kazınır. Yüzey iyice süpürülür ve tüm toz, kir ve kalıntılar temizlenir.

 

Yüzey tamamen Emilkote ile astarlanır ve en az 4-5 saat kurumaya bırakılır.  Büyük çatlaklar,  Derz Dolgu Macunu  veya  Mastik ile doldurulmalıdır. Elastokote 2K kullanılarak herhangi bir oyuk tesviye edilebilir. Elastokote 2K, Emilkote tamamen kuruduğunda uygulanabilir. 50gr / m² geotekstil keçe veya cam elyafı, dikiş yerlerinde 10 cm üst üste gelecek şekilde serilir ve ardından preslenir. (Şekil 3) Bu malzemeler, beton veya şap üzerinde zamanla oluşabilecek çatlakların yalıtım katmanına geçmesini engeller.

Bir sonraki kat uygulamadan önce her katın tamamen kurumasına izin verilir. Bitümlü kaplamalar tamamen kuruduğunda EPS veya XPS ısı yalıtım levhaları monte edilir. Bu kartların montajı, yan yana yerleştirmek kadar kolaydır. 100gr / m² jeotekstil keçe, ısı yalıtım levhalarına ayırıcı kat olarak uygulanır. Daha sonra bir çakıl tabakası serilebilir ve şap ve kaplama başlığı uygulanabilir.

Yalıtımın kaplamayı en az 15-20 cm aşması gerektiğini unutmayın.

polyurea-yalitim-poliüre-polyurethane-su-yalitimi-1
polyurea-yalitim-poliüre-polyurethane-su-yalitimi-2
polyurea-yalitim-poliüre-polyurethane-su-yalitimi-3
polyurea-yalitim-poliüre-polyurethane-su-yalitimi-4
polyurea-yalitim-poliüre-polyurethane-su-yalitimi-5
polyurea-yalitim-poliüre-polyurethane-su-yalitimi-6

Polyurea, 1989 yılında Texaco Chemical Co. tarafından icat edilmiş bir kaplamadır. Epoksi gibi, iki bölümden oluşur: bir baz ve bir sertleştirici. İlk kez masa kenarlarını korumak için kullanıldı.

BİLGİLERİMİZHızlı İletişim
Yapı sektöründe teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve çok hızlı adapte oluyoruz.
YERLERİMİZBizi Nerede Bulabilirsiniz?
https://polyureaturkiye.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
TAKİPTE KALINİzobedel Sosyal Bağlantılar
Yapı projelerinde ki deneyimimiz ve sosyal sorumluk anlayışımız sektördeki yerimizi perçinliyor.
BİLGİLERİMİZHızlı İletişim
Yapı sektöründe teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve çok hızlı adapte oluyoruz.
YERLERİMİZBizi Nerede Bulabilirsiniz?
https://polyureaturkiye.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
TAKİPTE KALINİzobedel Sosyal Bağlantılar
Yapı projelerinde ki deneyimimiz ve sosyal sorumluk anlayışımız sektördeki yerimizi perçinliyor.